Reflectie:

De iscreen test geeft me een duidelijk inzicht over zowel mijn sterke punten als een paar ontwikkelpunten. Wat al vrij snel opvalt uit de eerste grafiek is dat ik een erg expressief en directief persoon ben. Dit betekent dat ik graag initiatief neem en op een duidelijke concrete manier communiceer. Ik ben vlot in de omgang met andere mensen en heel impulsief. Ook ga ik risico’s zeker niet uit de weg en maak ik hier goed gebruik van door deze dingen te zien als uitdagingen.

Naast dat ik op deze 2 punten hoog scoor, scoor ik op coöperatief heel laag. Als ik dit wil verbeteren moet ik vooral werken aan het groepsgevoel dus de gezelligheid binnen de groep. Daarnaast moet ik ook een stuk empathischer worden en dus meer op de mensen inspelen dan gaan voor de taken.

Bij mijn karakterprofiel, blijk ik een sterke pionier en presteerder te zijn. Dit zegt voornamelijk veel over dat ik erg ambitieus ben en gedreven ben om mijn doelen te behalen. Als Pionier ben ik voornamelijk heel creatief, impulsief en vindingrijk. Een van mijn zwakkere punten waar ik nog aandacht aan kan besteden is bemiddelaar. Hier scoor ik een 1 op en dit kan zeker nog verbeterd worden door goed te werken aan het teamverband als ik in een teamverband werk.

Uit de rest van de iscreentest komt voornamelijk hetzelfde resultaat terug. Ik ben een heel ambitieus persoon dat graag zijn doelen haalt maar vergeet hierbij wel dat de teamgeest erg belangrijk is en vooral een aspect is wat ik moeilijk toe kan voegen in groepsverband. 

De 3 grootste persoonlijke ontwikkelingspunten die naar voren komen in de iscreen test zijn de volgende:

-Versterken van coöperatief gedrag

-Balans vinden tussen resultaatgerichtheid en groepsgevoel

-meer structuur in beheertaken aanbrengen

Versterken van coöperatief gedrag

Samenwerken is belangrijk, vooral als je in teamverband werkt. In teamverband is het altijd handig als de onderlinge band tussen alle groepsleden goed is. Dit zorgt ook nog eens voor extra efficiëntie in een groepje. Het ontwikkelen hiervan kan voor mij leiden tot een betere groepsdynamiek. Om dit te ontwikkelen moet ik voornamelijk mijn empathische vaardigheden verbeteren. Dit kan ik het best doen door het hierover hebben met teamleden waarmee ik moet samenwerken tijdens bijv. de stage en dagelijks een momentje te nemen om toch even bij te praten i.p.v. constant aan het werk zijn.

Balans vinden tussen resultaatgerichtheid en groepsgevoel

Resultaatgericht werken is belangrijk om doelen te bereiken, maar het is minstens zo belangrijk om aandacht te hebben voor het groepsgevoel. Als iedereen zich prettig voelt in de groep, kan dit de motivatie en productiviteit verhogen. Voor mij betekent dit dat ik moet leren om niet alleen gefocust te zijn op het einddoel, maar ook op het proces en de mensen om me heen. Dit kan ik doen door actief feedback te vragen aan teamgenoten over hoe zij onze samenwerking ervaren en door tijdens bijeenkomsten of overleggen ruimte te maken voor persoonlijke interactie, bijvoorbeeld door aan het begin van een overleg even informeel bij te praten.

Meer structuur in beheertaken aanbrengen


Structuur in beheertaken is belangrijk om overzicht en consistentie te behouden, vooral bij terugkerende werkzaamheden zoals administratie of planningen. Het aanbrengen van meer structuur kan ervoor zorgen dat ik efficiënter werk en minder tijd kwijt ben aan het corrigeren van fouten of het herstellen van gemiste deadlines. Om dit te ontwikkelen, kan ik werken met een vaste planning of to-do-lijst voor beheertaken, zoals het dagelijks reserveren van een specifiek moment om administratie bij te werken. Daarnaast kan het gebruik van tools zoals een digitaal plannersysteem (bijvoorbeeld Trello of Notion) mij helpen om mijn taken overzichtelijk te houden en beter prioriteiten te stellen.